Leuke feiten en weetjes!

Feiten en weetjes over Machu Picchu

Een eeuwenoud meesterwerk dat tot op de dag van vandaag verhalen vertelt. Van de duizelingwekkende hoogtes op 2.430 meter boven zeeniveau tot de ontdekking in 1911 die de wereld verraste, deze UNESCO-werelderfgoedsite blijft fascineren met zijn diepgaande historie en indrukwekkende feiten. 

Verken de mysteries van de Zonnetempel en andere belangrijke elementen die Machu Picchu tot een onweerstaanbare trekpleister maken. Laat je betoveren door de onthullingen over het condor’s viewpoint en de betekenis van deze historische plek voor het oude Inca-rijk.

Wist je dat deze verborgen schat jaarlijks honderdduizenden reizigers uit alle hoeken van de wereld aantrekt? Onderstaand sommen wij de leuksten feiten en weetjes voor je op. 

Dit betekent 'Machu Picchu'

In de oude Quechua-taal betekent Machu Picchu letterlijk "Oude Berg". Deze wonderlijke site, gebouwd tijdens de heerschappij van Inca-leider Pachacuti in de 15e eeuw, is een staaltje van oude Inca-architectuur en cultuur.

2.430 meter boven de zeespiegel

Machu Picchu, gelegen op een hoogte van 2.430 meter in de Andes van Peru, domineert majestueus de regio Cusco en biedt een spectaculair uitzicht boven de Urubamba-rivier.

Archeologische Ontdekking: 1911

Hoewel bekend bij lokale bewoners, werd Machu Picchu pas in 1911 herontdekt door de Amerikaanse historicus Hiram Bingham, waardoor deze eeuwenoude Inca-stad opnieuw tot leven kwam.

Astronomisch kenmerk

De Inti Watana-steen, bekend als de Zonneklok, wordt verondersteld te zijn gebruikt als een astronomisch observatorium.

Het mysterie

De precieze functie van Machu Picchu blijft een raadsel; sommige theorieën suggereren een koninklijk landgoed, anderen suggereren religieuze of astronomische doeleinden.

UNESCO-werelderfgoed sinds 1983d

Sinds 1983 staat Machu Picchu op de prestigieuze lijst van UNESCO-werelderfgoed, wat getuigt van zijn immense culturele en historische waarde.

Honderdduizenden bezoekers

Jaarlijks trekt Machu Picchu honderdduizenden toeristen van over de hele wereld, die worden aangetrokken door de prachtige architectuur en het rijke erfgoed.

Historische Betekenis van Cusco

Cusco, eens de hoofdstad van het Inca-rijk, speelt een belangrijke rol in de verbondenheid met Machu Picchu en de overlevering van het historische erfgoed.

Condor's Viewpoint

Een deel van Machu Picchu staat bekend als het "Condor's Viewpoint," vanwege de rotsformaties die lijken op de vleugels van een condor van bovenaf.