Machu Picchu, Peru

Waar ligt Machu Picchu precies?

Machu Picchu, een van de meest iconische archeologische sites ter wereld, is gelegen in de weelderige groene bergen van Peru. Specifiek bevindt het zich in de regio Cusco, boven op een bergkam in de Andes. Deze indrukwekkende oude stad is gebouwd op een hoogte van ongeveer 2.430 meter boven zeeniveau en biedt adembenemende uitzichten op de omliggende bergen en valleien.

Cuzco, de stad bij Machu Picchu

Cuzco, de dichtstbijzijnde stad bij Machu Picchu, speelt een cruciale rol in de reis naar deze historische locatie. Het is niet alleen de toegangspoort tot de beroemde Inca-site, maar ook een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Voor veel reizigers fungeert Cuzco als het vertrekpunt van hun reis naar Machu Picchu, waarbij ze door de kronkelende straten dwalen en genieten van de prachtige koloniale architectuur voordat ze de adembenemende treinreis naar Aguas Calientes maken, het dichtstbijzijnde dorp bij Machu Picchu.

De regio Andes

Machu Picchu bevindt zich in de regio Andes, een uitgestrekt bergachtig gebied dat zich uitstrekt over meerdere Zuid-Amerikaanse landen. De Andes zijn de langste bergketen ter wereld en herbergen een ongelooflijke diversiteit aan flora en fauna. Deze majestueuze bergen spelen niet alleen een cruciale rol in het vormgeven van het landschap rond Machu Picchu, maar ze zijn ook doordrenkt met culturele betekenis voor de lokale bevolking, die eeuwenlang heeft geleefd en gewerkt in harmonie met deze indrukwekkende bergen.

Het land Peru

Peru, het land waar Machu Picchu trots staat als een symbool van de oude Inca-beschaving, biedt reizigers een ongelooflijke mix van geschiedenis, natuurlijke schoonheid en levendige cultuur. Naast Machu Picchu herbergt Peru andere archeologische schatten, zoals de Nazca-lijnen en de stad Chan Chan. Met diverse landschappen, variërend van de weelderige Amazone-regenwouden tot de uitgestrekte kustlijn van de Stille Oceaan, biedt Peru een unieke en betoverende reiservaring voor degenen die op zoek zijn naar avontuur en ontdekking.

» Meer weten over de kaart? Bekijk deze hier!