De geschiedenis

De geschiedenis van de Machu Picchu

De geschiedenis van Machu Picchu is gehuld in mysterie en intrige. Hoewel deze oude Inca-stad al eeuwenlang verankerd is in de weelderige bergen van Peru, blijven delen van zijn verleden in nevelen gehuld. Ontdek de fascinerende reis door de tijd naar deze verbazingwekkende archeologische vindplaats, waar veel details nog steeds een raadsel zijn. Machu Picchu, met zijn betoverende ruïnes en majestueuze locatie, roept vragen op die tot op de dag van vandaag niet volledig zijn beantwoord. Deze ontbrekende stukjes in de geschiedenis voegen toe aan de mystiek en het wonder van deze historische plek.

 • 1440

  Rond 1440, tijdens het bewind van de Inca-heerser Pachacuti, wordt Machu Picchu vermoedelijk gebouwd als een verborgen stad in de weelderige bergen van de Andes in Peru. Deze architectonische pracht diende vermoedelijk als een koninklijk landgoed, een religieus heiligdom, of een combinatie van beide. Het complex was strategisch gelegen met een spectaculair uitzicht op de omringende valleien en bergen.
 • 1530

  Na de Spaanse verovering van delen van Zuid-Amerika in de jaren 1530 en de daaropvolgende val van het Inca-rijk, raakt Machu Picchu in de vergetelheid. De site wordt verlaten en blijft eeuwenlang verborgen voor de buitenwereld, alleen bekend bij enkele lokale bewoners in de omgeving.

 • 1911

  In 1911 wordt Machu Picchu herontdekt door de Amerikaanse archeoloog en ontdekkingsreiziger Hiram Bingham. Tijdens zijn zoektocht naar de 'verloren stad van de Inca's' stuitte Bingham op de overwoekerde ruïnes van Machu Picchu. Zijn ontdekking trok wereldwijde aandacht en zette deze prachtige archeologische vindplaats op de kaart als een belangrijk historisch en cultureel monument.

 • 1983

  Als erkenning van zijn onmetelijke historische, culturele, en architecturale waarde, wordt Machu Picchu toegevoegd aan de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Sindsdien trekt het jaarlijks honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld aan, die worden betoverd door de mysterieuze schoonheid en de fascinerende geschiedenis van deze opmerkelijke oude stad.
 • 2023

  In het huidige tijdperk blijft Machu Picchu een bestemming die reizigers over de hele wereld betovert. Het aantal jaarlijkse bezoekers blijft gestaag toenemen, wat getuigt van de tijdloze aantrekkingskracht van deze oude Inca-stad. Met de groeiende belangstelling voor dit UNESCO-werelderfgoed is het essentieel om je bezoek goed te plannen. Ontdek hoe je deze unieke plek kunt ervaren op onze speciale bezoekerspagina, waar je praktische informatie en tips vindt om je reis naar Machu Picchu soepel en memorabel te maken. Laat je betoveren door de magie van dit historische wonder terwijl je de prachtige ruïnes van Machu Picchu verkent.