Tickets bestellen voor Machu Picchu

Tickets voor de Machu Picchu

Wil je Machu Picchu bezoeken? Dan is het advies om alvast thuis tickets te kopen. Boek vakantie online met tickets voor Machu Picchu tegelijk, zodat je zeker weet dat je hier kunt komen tijdens je reis. Bij het kopen van deze tickets moet je een tijdstip van aankomst kiezen. Op dat tijdstip kun je je bij de toegangspoortjes melden, waarna je toegang tot Machu Picchu krijgt. Vanaf dat moment heb je 4 uur de tijd om Machu Picchu te bekijken.

Dit mag je echter niet zelfstandig doen. Nee, van deze 4 uur moet je 1 uur met een gids op pad. Althans; dat is wat je ziet staan bij het boeken van een ticket. De ervaring leert dat veel toeristen zelfstandig op pad gaan en zich niet aan de gestelde tijdslimiet houden. 

Ben je van plan om Huayna Picchu of Machu Picchu Mountain te beklimmen? Dan moet je al zeker op tijd zijn met het kopen van tickets. Op deze bergtoppen zijn dagelijks maar 200 mensen welkom.

Hoe je de tickets kunt bestellen? Dit kun je het beste doen via de officiële website van Machu Picchu. Je kunt de tickets ook op andere manieren kopen, maar dat is niet aan te raden. Via de officiële website van Machu Picchu ben je verzekerd van officiële tickets, terwijl de prijzen ook relatief laag zijn.

Tickets

Ticketprijzen: De ticketprijzen variëren tussen $30 en $70 USD voor volwassenen, afhankelijk van het type ticket en extra’s.

Openingstijden: Machu Picchu is doorgaans open van 6.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s avonds.

Officiële tickets: Koop officiële tickets via de Ministerio de Cultura website van de Peruaanse overheid. Reserveer tickets ruim van tevoren, vooral tijdens het hoogseizoen, vanwege de beperkte beschikbaarheid.

Officiële website: De officiele website is te bereiken via deze link https://www.machupicchu.gob.pe/ 

Wist je dat?

Er gaan compleet georganiseerde reizen naar Machu Picchu. Hierdoor hoef je niet na te denken over de verschillende dingen zoals vliegtickets, hotels, entreetickets en bijvoorbeeld de busreis. 

Tours naar de Machu Picchu

Tours naar de Machu Picchu bieden een betoverende reiservaring naar een van ’s werelds meest iconische en mystieke archeologische vindplaatsen. Gelegen in de weelderige bergen van de Andes in Peru, trekt Machu Picchu jaarlijks duizenden avontuurlijke reizigers aan die verlangen naar een diepgaande connectie met de oude Inca-beschaving.

De reis begint vaak in Cusco, een stad doordrenkt van Inca-erfgoed en koloniale charme. Vanuit Cusco maken reizigers zich klaar voor een onvergetelijke trektocht over de beroemde Inca Trail, een pad dat door indrukwekkende berglandschappen slingert en wordt gekenmerkt door oude ruïnes en adembenemende uitzichten. Deze meerdaagse trektocht is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een spirituele reis, waarbij reizigers de kans krijgen om de betekenis achter de stenen trappen, terrassen en tempels te ontdekken die ze onderweg tegenkomen.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een minder veeleisende route, zijn er alternatieve manieren om Machu Picchu te bereiken, zoals de schilderachtige treinreis vanuit Ollantaytambo. Deze treinreis biedt niet alleen comfort en spectaculaire uitzichten, maar geeft reizigers ook de gelegenheid om te ontspannen en zich voor te bereiden op de magie die hen te wachten staat bij aankomst.

Eenmaal bij Machu Picchu aangekomen, worden reizigers beloond met een adembenemend panorama van oude stenen structuren die harmonieus samenkomen te midden van weelderige groene bergen. De gidsen delen fascinerende verhalen over de geschiedenis en het mysterie van deze UNESCO-werelderfgoedlocatie, waardoor bezoekers een dieper inzicht krijgen in de Inca-cultuur en hun geavanceerde bouwtechnieken.

Voor de avontuurlijke zielen is er ook de mogelijkheid om Huayna Picchu te beklimmen, de iconische piek die hoog boven Machu Picchu uittorent. Vanaf de top van deze berg worden reizigers beloond met een panoramisch uitzicht dat de grootsheid van Machu Picchu en de omliggende vallei onthult.

Tours naar de Machu Picchu bieden niet alleen een reis naar een indrukwekkende archeologische site, maar ook een reis door de tijd, waarbij de magie van de oude Inca-beschaving tot leven komt. Het is een ervaring die zowel de fysieke grenzen als de spirituele verbeelding uitdaagt, en die ongetwijfeld blijvende herinneringen achterlaat.