Machu Picchu, Peru

Breng een bezoek aan de Machu Picchu

Droom je van een betoverende reis naar Machu Picchu, waar geschiedenis, adembenemende uitzichten en mystiek samenkomen? Stap in de wereld van een van ’s werelds meest betoverende archeologische wonderen. Ontdek hier alles wat je moet weten om jouw bezoek aan deze onvergetelijke plek te plannen en te ervaren. Een reis naar Machu Picchu is niet zomaar een avontuur; het is een reis naar het hart van de Inca-beschaving, omgeven door de majestueuze pieken van de Andes.

Een goede voorbereiding is van onschatbare waarde voor een naadloze en gedenkwaardige reis naar deze iconische archeologische site. Deze pagina dient als jouw betrouwbare gids, vol met essentiële informatie, praktische tips en routebeschrijvingen om jou te helpen deze historische plek te ontdekken en te bewonderen. Laat je verleiden door de mysterieuze aantrekkingskracht van Machu Picchu terwijl je je voorbereidt om een van ’s werelds meest fascinerende bestemmingen te verkennen.

Reisgids Machu Picchu

Vliegen naar Peru

Voor een reis naar Peru moet je rekenen op een gemiddelde vliegtijd van ongeveer 12 tot 15 uur, afhankelijk van je vertreklocatie. De belangrijkste luchthavens in Peru zijn Jorge Chávez International Airport in Lima en Velasco Astete International Airport in Cusco. Diverse luchtvaartmaatschappijen bieden rechtstreekse vluchten naar Lima aan vanuit belangrijke steden over de hele wereld. Eenmaal in Lima kun je een binnenlandse vlucht nemen naar Cusco, wat ongeveer 1 uur duurt. Deze stad dient vaak als vertrekpunt naar Machu Picchu en ligt op ongeveer 1100 kilometer afstand van Lima.

Hoe kom je naar Machu Picchu?

Ontdek de vele wegen om de wonderen van Machu Picchu te bereiken. Er zijn diverse mogelijkheden om deze magische archeologische vindplaats te bezoeken, elk met zijn eigen charme en voordelen. Of je nu kiest voor een georganiseerde tour, zelfstandig reizen, losse boekingen, alternatieve trektochten of een dagexcursie, jouw reis naar Machu Picchu kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Verken de opties en vind de reisstijl die het beste bij jou past om dit buitengewone wereldwonder te ontdekken en te ervaren.

Een georganiseerde reis

Een reis naar Machu Picchu begint meestal met het kiezen van een reisorganisatie die tours naar Peru aanbiedt. Dergelijke organisaties, zoals Djoser, FOX Verre Reizen of Kras, hebben vaak verschillende reisprogramma’s beschikbaar, variërend in duur, prijs en activiteiten. Je kunt kiezen uit pakketten die alles omvatten, van vluchten tot accommodatie en excursies, waardoor de hele reis van tevoren wordt gepland en geregeld. Nadat je een geschikte tour hebt gekozen, boek je deze via de website van de reisorganisatie of via een reisbureau. De reisorganisatie zal je voorzien van alle benodigde informatie over de reis, inclusief betalingsinstructies, reisvoorwaarden en eventuele documenten die je moet voorbereiden voor vertrek.

Zelfstandig alles boeken

Wanneer je ervoor kiest om alle aspecten van je reis naar Machu Picchu zelf te boeken, begint de planning met het organiseren van je reis vanuit Nederland naar Peru. Dit omvat het boeken van vluchten naar de luchthaven van Lima, de hoofdstad van Peru. Vervolgens moet je een binnenlandse vlucht van Lima naar Cusco regelen, aangezien Cusco vaak de uitvalsbasis is voor bezoeken aan Machu Picchu. Na het vastleggen van je vluchten, is het raadzaam om accommodatie te boeken in zowel Cusco als Aguas Calientes, het dichtstbijzijnde dorp bij Machu Picchu. Voor de reis van Cusco naar Aguas Calientes kun je treintickets boeken, een populaire en handige optie. Daarnaast is het essentieel om toegangstickets voor Machu Picchu te reserveren, hetzij via de officiële website, hetzij ter plaatse in Aguas Calientes. Als je van plan bent om een trektocht te maken, zoals de beroemde Inca Trail, moet je een erkende gids en de vereiste vergunningen ruim van tevoren boeken.

Praktische tips en aanbevelingen

  • Koop tickets ruim van tevoren om teleurstellingen te voorkomen.
  • Zorg voor comfortabele kleding en stevige schoenen voor de wandelingen.
  • Neem voldoende water en bescherming tegen de zon mee.
  • Plan je bezoek tijdens het laagseizoen voor een minder drukke ervaring.

Het bezoek aan Machu Picchu

Machu Picchu is de afgelopen jaren enorm populair geworden, waardoor het aantal bezoekers is gereguleerd. Bij aankomst worden bezoekers gecontroleerd en zijn er specifieke toegangspoortjes om de site te betreden. Het is niet toegestaan om etenswaren mee te nemen, waardoor een goede voorbereiding met vooraf gekochte tickets van belang is. Draag comfortabele wandelschoenen, want je zult misschien aanzienlijke afstanden lopen op oneffen terrein. Neem ook voldoende water, zonnebrandcrème, een hoed of pet, en regenkleding mee, afhankelijk van het weer.

De bus naar de Machu Picchu

Begin vroeg in de ochtend vanuit je accommodatie die waarschijnlijk in Aguas Calientes of in de buurt ligt. De bussen naar Machu Picchu vertrekken vanuit het centrum van Aguas Calientes en brengen je naar de ingang van de citadel. Zorg ervoor dat je ruim op tijd bij het busstation bent om de drukte voor te zijn, vooral als je een specifieke entreetijd hebt. Busvervoer naar Machu Picchu: Ga naar het busstation in Aguas Calientes. Bussen vertrekken vroeg in de ochtend (vanaf ongeveer 5.30 uur) tot laat in de middag en rijden in een continu schema op en neer naar Machu Picchu. De reis per bus duurt ongeveer 30 minuten en brengt je naar de ingang van de archeologische site.

De entree (met of zonder gids)

Zorg ervoor dat je je toegangstickets bij je hebt. Deze tickets zijn strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Controleer ook of je identiteitsbewijs (paspoort) bij je hebt, want soms kan hierom worden gevraagd bij de ingang. Houd je aan de voorschriften van Machu Picchu, zoals het niet meenemen van plastic flessen, etenswaren of het betreden van afgesloten gebieden. Respecteer de archeologische vindplaats en volg de instructies van de gidsen op. Als je een gids hebt geboekt, ontmoet deze dan op de afgesproken plaats en tijd bij de ingang van Machu Picchu. Zorg ervoor dat je op tijd bent voor eventuele geplande rondleidingen of tours.

Terugreis

Bussen van Machu Picchu terug naar Aguas Calientes vertrekken gedurende de dag. Het is raadzaam om de terugreis vroeg te plannen om de drukte te vermijden en genoeg tijd te hebben om te ontspannen in Aguas Calientes na je bezoek.

Combineer jouw bezoek

Combineer je bezoek aan Machu Picchu moeiteloos met de Heilige Vallei van de Inca’s. Verken de oude ruïnes van Ollantaytambo, bewonder Pisac’s markten en ontdek Chinchero’s culturele erfgoed. Met deze combinatie ervaar je een rijkdom aan historie en natuurlijke pracht, allemaal binnen handbereik tijdens je reis naar Machu Picchu.